Въпреки, че годината едва започна заведенията във Велико Търново и региона се подготвят за Празника на старата столица – 22 март, предаде кореспондент на "Фокус“. Един от големите ресторанти дори вече обяви и куверт в размер на 300 лева, което е само със 100 лева по-малко от новогодишния куверт в атракциона и с около 100 лева под това, което искаха другите кръчми в града за Нова година.

Офертата изненада много от жителите на града, а други коментираха, че са очаквали дори да е по-скъпо. Най-атрактивното в нея ще е гостуването на трима поп- фолк изпълнителни – Азис, Галена и Меди. Плащайки 1/3 от минималната работна заплата в страната, клиентите ще получат още меню без основно ястие и десерт. Кувертът покрива 400 гр. салата "Бурата“. Тя включва розов домат, италианско сирене, зелени салати, домашни солети с прошуто, песто и чоризо. По масите ще има още коктейлни хапки на плата – палачинка със сьомга, палачинка с крема сирене и шунка, солено Рафаело, брускети с пушена пастърва, скариди върху канапе от тарама и октопод с билки, като на човек се падат по 250 гр. от тях. Менюто се допълва от мезета, сирена и ядки. За пиене куверътът покрива само 400 мл. минерална вода. Алкохол не е включен.

Въпреки високата цена, от заведението се похвалиха, че места почти не са останали.

На фона на това останалите ресторанти в старата столица все още не са обявили куверти, но през миналите години те варираха между 50 и 80 лева. Кафенетата и кръчмите, които имат гледка към паметника на Асеневци, на който се излъчва 3D mapping пък обявяваха вход от 10 до 20 лева, без консумация, за тези, които искат да наблюдават светлинното шоу от първия ред.

Община Велико Търново все още не е излязла с официална информация каква ще е програмата за тазгодишния Празник на града, затова вероятно и останалите ресторанти са "в процес на изчакване“ с офертите.