Къща горя в павликенското село Краско градище. От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ уточняват за "Фокус“, че сигналът за пожара е получен малко след 6:00 часа сутринта в неделя. Огънят е унищожил част от покрива, бяла, черна и компютърна техника, мебели и домашно имущество. За щастие няма данни за пострадали граждани. Сграда, намираща се в пределите на същия имот, е спасена.

Произшествието е ликвидирано от екип на пожарната в Палвикени.

През уикенда огнеборци от Велико Търново са потушавали и пожар, разразил се в апартамент в града. Този случай е от събота. Пламъците са предизвикани от късо съединение. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника, мебели, домашно имущество и стъклопакет. Пожарът е ликвидиран с помощта на два специализирани автомобила и шестима пожарникари.

В нощта срещу 19 ноември се е запалил в движение товарен автомобил с украинска регистрация, превозващ 20 тона соя. Инцидентът станал в Прохода на Републиката. Изпепелени са брезент и две гуми на возилото. Шофьорът не е пострадал. И тук огънят тръгва от техническа неизправност.