Васил Левски – пример за саможертва, за патриотизъм и отдаденост на една свята цел – свободата на Отечеството.

151 години ни делят от онзи мразовит февруарски ден на 1873 година, в който е обесен един от най-героичните личности в цялата ни история – Апостолът на българската свобода.

На този ден се събираме, за да се преклоним пред живота и саможертвата на пламенния родолюбец и достоен син на Отечеството. На общоградско поклонение, организирано от Община Кърджали по повод 151 години от гибелта на Левски, точно в 11:00 часа, десетки кърджалийци отдадоха почит пред паметта на Апостола на свободата, съобщиха от общината.

По повод годишнината от гибелта на Левски бе произнесено слово от името на общински комитет "Васил Левски".

Венци и цветя пред паметника на Левски в центъра на Кърджали поднесоха – Ерол Мюмюн – кмет на община Кърджали, заместник – кметовете – Веселина Тихомирова, Даниел Делчев, Тунджай Шюкрю, Байрям Байрям, председателят на Общински съвет – Кърджали Мухаррем Мухаррем, Елван Гюркаш - народен представител от ДПС, Никола Чанев – областен управител на Кърджали, ОД на МВР, държавни и общински институции, политически партии, обществени и културни организации, учебни заведения и граждани.

Минута мълчание, на колене, в памет на Васил Левски, който остава най-обаятелната историческа личност за поколения българи.