Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ – Кюстендил отправи предизвикателство към своите потребители, любители на кулинарията. В интервю за "Фокус“ библиотекарят Мария Лепопелска посочи, че инициативата се казва "Четящ кулинар“ и продължава до 10 май.

"Обявихме конкурс за изпълнена рецепта по заета готварска книга от "Технически отдел“ на библиотеката. Читателите могат да заемат някоя от многобройните ни кулинарни книги, да открият в нея тяхна любима рецепта и да я изпълнят“, сподели Мария Лепопелска.

Четящите кулинари трябва да направят снимки на готовото ястие и да ги изпратят на електронната поща на библиотечния отдел - tehnika1@mail.bg. Трябва да бъде направена и снимка на книгата, в която е открита рецептата.

Регионална библиотека ще публикува на страницата си във Facebook всички изпратени снимки с имената на участниците и авторът на снимката, събрала най-много харесвания ще получи приз "Четящ кулинар" и предметна награда.  

"Целта ни е да популяризираме нашия отдел, повече хора да дойдат, да се запознаят с нашия фонд. При нас има много специализирана литература, не само за кулинария, но и за други сфери“, допълни библиотекарят. Отдел "Технически“ на кюстендилската библиотека се намира на булевард "Македония“ 2, сградата на НТС, шести етаж.