На днешния ден, когато се отбелязва на Международният ден на река Дунав, се навършват и 30 години от приемането на конвенцията за опазването на реката. По този повод Община Видин и организаторите на фестивала от Event Masters, подариха на най-малките разнообразие от атрактивни събития. Куклено представление "Патиланско царство" на театър "Мале, мале" и творчески работилници "Направи балон и полети към мечтите си" зарадваха събралите се малчугани пред емблематичната крепост "Баба Вида", на което присъства заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, съобщиха от общината.

До 1 юли видинчани и гости на града могат да разгледат Арт базара, който предлага стоки и изделия на български производители или да се включат във вълнуващата балонена фиеста – панорамно издигане с балон.

В днешния ден любителите на театралното изкуство могат да се насладят на криминалната комедия "Убийство в първа класа" с режисьор Евгени Будинов – театрално представление на ДТ "Владимир Трандафилов". Постановката започва в 19:30 ч., в летния театър на крепостта "Баба Вида".

Кулминацията на вечерта ще бъде грандиозното Светлинно шоу с фантастично съчетание на музика, светлинни ефекти и 3D Mapping на емблемата на града – "Баба Вида" от 21:45 ч.