Куклен театър "Бамбабамбин“ и театър "Весел“ закриват заедно Международния фестивал "Лято, кукли и приятели“, предаде кореспондент на "Фокус“. Финалният спектакъл ще се играе на сцената на Арт Лято във Велико Търново от 11:00 часа днес.

От театър "Весел“ уточняват, че зрителите ще гледат "Арлекиниада“ на световноизвестния италиански актьор Паоло Рех от куклен театър "Бамбабамбин“ – Венето. Постановката, сценографията и куклите са дело на Паоло Рех. Представлението е създадено в традицията на класическата Комедия дел Арте и е с неотразимото участие на Арлекин, който влиза в едно приключение с измамника Бригелла и неговото куче, с д-р Баланцоне, с Полицая и разбира се... със Смъртта.

Почитателите на кукленото театрално изкуство могат да посетят финално и изложбата "25 години с куклите на Театър "Весел“ в Художествената галерия "Борис Денев“. Артистичното събитие включва театрални кукли на сценографите Анна Пулиева, Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Наталия Гочева от спектаклите "Есенен парад“, "Пингвинчето Фраки“, "Рибарят и златната рибка“, "Цветна приказка“, "Принцесата и граховото зърно“, "Приказка за Великден“, "Русалка“, "Телефон 112... Позвъни!“ и "Храбрият оловен войник“.

Преди закриването на фестивала ще се обяви и спектакълът, който печели най-престижната и важна за всеки театрал награда – Наградата на публиката. За целта може да гласувате до 12:00 часа в съботния ден на FB-страниците на Театър ВЕСЕЛ и на фестивала.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. За допълнителна информация: 0878 790 549. Входът е свободен!