Куче е нахапало жестоко мъж от Кюстендил, предаде "Фокус“. Пострадалият е планински лекоатлет и ултрамаратонец, философ, учител и журналист, който се е подготвял за участие в маратон във Валенсия.

Ивайло Атанасов е бягал по трасето на "Струма рън“, край едноименната река. В близост до речната дига той е нападнат от огромно куче. Ивайло публикува и кратко видео от нападението.

От него се вижда как кучето, порода алабай, се приближава с ръмжене към бегача, спира за кратко, а след това се нахвърля върху него. Мъжът е захапан първо за рамото, а след това и за главата. За щастие стопанката на четириногият нападател е в близост и успява да отдръпне кучето от падналия на земята маратонец.

"Подготовката за маратон "Валенсия“ не започна особено добре, но още съм жив, а благодарение на лекарите в местната болница - имам всички шансове да потренирам малко преди декември. Раните ще зараснат, реброто ще се отпусне, а черепът - той се оказа много здрав и пак бих го използвал за самозащита пред алтернативата да си открия врата“, коментира Ивайло Атанасов.

След като се отдалечава, Ивайло подава сигнал на 112 за опасно куче. От полицията го съветват да подаде жалба.

Мъжът допълва, че в дясно от мястото на нападението е дигата на река Струма, зад която има множество места за пикник, посещавани от семейства и деца.