Бихте ли искали да видите талантливите Кръстю Лафазанов и Мариан Бачев на една сцена? Комедията "Да, господин премиер“ от Сър Антъни Джей и Джонатан Лин е съчетание на убийствена политическа сатира, поднесена с изтънчен английски хумор, предават от "Razgrad news". Тя е основа на един от най-успешните тв сериали за последното десетилетие. Не пропускайте!

На 2 юли, вторник, от 19 ч.,  на сцената на Общински културен център.

 

БИЛЕТИ  –  на касата на Общински културен център – Разград.

Участват: Кръстю Лафазанов, Мариан Бачев, Тони Минасян, Елица Костова, Константин Икономов, Красимир Куцупаров и със специалното участие на Камен Воденичаров.

Превод: Даня Доганова, Борис Панкин

Постановка: Борис Панкин

Кръстю Лафазанов в ролята на Министър-председателя Джим Хакър, а Мариан Бачев е обиграният политически интригант и Началник на кабинета Сър Хъмфри Апълби. Когато през 80-те години на 20 век по BBC се появят едноименните сериали (1980-1984) и (1986-1988), те биват определени като комедия, при все че изглеждат като притеснително правдоподобно ръководство от типа "Практическо изкуство за управление“. Приключенията на главните герои са ярка сатира на провалите и безсилието на игрите на властта. Телевизионното шоу приключва през 1988г и голяма част от държавната администрация във Великобритания въздъхва с облекчение, но неговите създатели – Сър Антъни Джей и Джонатан Лин – просто гледат и чакат отстрани. През 2009г, след 21-годишно прекъсване, двамата отново работят заедно и комедията се превръща в едно от най-хитовите заглавия през 2010г.