Критично е състоянието на двамата ранени днес при тежката катастрофа край видинското село Арчар, съобщиха за "Фокус“ от МБАЛ "Св. Петка“ в дунавския град. В реанимацията на здравното заведение са настанени 25-годишният водач на леката кола и пътувалото с него 15-годишно момче – двамата от Белоградчик .

Състоянието на момчето е тежко и остава критично, то има два големи вътрешни хематоми и фрактура на гръдни прешлени. Водачът на автомобила е със сериозна черепно -мозъчна , вътрешно мозъчен кръвоизлив и контузии по тялото, уточниха медици.

Тежката катастрофа, при която бяха сериозно ранени двама души, стана днес сутринта около 7:29 ч. на главен път Е-79 при разклона за с. Арчар между бус с турска регистрация и лек автомобил "Мерцедес“ с видинска регистрация. 25-годишният водач на леката кола и пътувалото с него 15-годишно момче – двамата от Белоградчик, бяха а настанени във видинската болница. Шофьорът на буса е тестван за наличие на алкохол, пробата му е отрицателна.

Заради катастрофата временно бе ограничено движението и в двете посоки по главен път I-1 Видин - Монтана при разклона за село Арчар.

От началото на октомври това е втора тежка катастрофа на територията на Видинско. Мъж и 15-годишно момче от  димовското село Карбинци загинаха на 3 октомври при произшествие на пътя Ружинци–Дреновец, при разклона за с. Роглец. Лек автомобил "Ауди“ с видинска регистрация, шофиран от 32-годишен мъж, излязъл от пътя и се преобърнал в дере. На място загинаха водачът и 15-годишно момче, пътувало в автомобила. Другият пътник в автомобила – 21-годишен от с. Бело поле, бе настанен за лечение във видинската болница.