И тази година Кристиян Илков взе участие в Международния конкурс "Речни ноти", който се провежда в гр. Тутракан. Възпитаникът на маестро Вили Икономов участва в две направления в песенната надпревара - "Песни от мюзикъли и филми" и "Индивидуални изпълнители". В първото направление Кристиян се конкурира с още 12 изпълнители, като оценките на журито го класираха с най-висок резултат в групата – 48, 5 точки от възможни 50. Във второто младият изпълнител постигна максималния брой точки – 50, с което излезе напред безапелационно пред останалите участници.

Припомняме, че миналата година Кристиян спечели най-голямата награда Гран при на "Речни ноти" 2023 г. Въпреки че той беше с най-високия бал и в двете категории, ограничения в регламента на конкурса го лишиха тази година отново да получи тази награда. Ето защо изпълнителят от Вокално студио за поп джаз пеене "Икономов" при Общински младежки дом-Русе спечели две първи места от представянето си в "Речни ноти" 2024 г. Това съобщи Община Русе. 

Гала-концертът на лауреатите се състоя в летния амфитеатър на гр. Тутракан, а специален гост на песенната надпревара беше певицата Дивна.  

Следващата изява на младият изпълнител е в националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен, който се организира от популярния изпълнител Веселин Маринов в родния му град Полски Тръмбеш – "Полските щурчета".