Столични полицаи задържаха 24-годишен, противозаконно отнел лек автомобил и шофирал след употреба на алкохол и наркотици, научи Sofia24.bg. От СДВР съобщиха, че на 30 април около 3.35 часа екип на отдел "Пътна полиция“ - СДВР  засякъл колата да се движи с висока скорост в района на пл.“Орлов мост“. След кратко преследване фиатът бил спрян на кръстовището на бул. "Цар Освободител“ и ул. "Г.С. Раковски“, а водачът опитал да избяга и да се укрие.

В резултат на бързото съдействие от екип на отдел "Специализирани полицейски сили“ при СДВР, беглецът бил задържан. Установена била самоличността му - 24 годишен, криминално проявен, от Долна баня. Направените на място тестове отчели над 1.2 промила алкохол в издишания въздух и положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

В хода на предприетите действия служители на Първо РУ-СДВР установили, че управляваният от него автомобил е противозаконно отнет малко по-рано от паркинг на бул. "Цариградско шосе“. След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем по чл. 346 и  343 б от НК. Наложена му е мярка "задържане под стража“ за срок до 72 часа.