Към 11.15 часа на 19 октомври жителка на Самоков алармирала в полицията за извършена кражба на два тона пелети от мазето на жилищен блок на бул. "България", съобщиха от ОДМВР-София. На адреса веднага са били изпратени полицейски служители. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че посегателството е извършено след взломяване на прозорец на приземните помещения на блока. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК. Незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия, в хода на които криминалистите бързо разкрили самоличността на извършителите – трима криминално проявени самоковци. 

Продължавайки работата си по "горещи следи", полицейските служители открили и отнетите пелети и ги възстановили на собственика. Част от чувалите били все в лекия автомобил, използван за кражбата, останалите – вече "складирани" в контейнер до дома на единия от престъпното трио.  20-годишният е задържан в полицейския арест, работата по установяване и задържане на съучастниците му продължава.