Успешна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества, се проведе вчера- 10 януари т.г., на територията на града, от служители на криминална полиция при ОДМВР Варна, съобщиха от пресцентъра на полицията. В хода на спецакцията са задържани 7 души - един младеж на 17 и двама на 20 години от село Езерово, и варненци на 22, 26, 30 и 38 години. По случая е образувано досъдебно производство , под наблюдение на Окръжна прокуратура - Варна.



На 26-годишния мъж от Варна ще му бъде е повдигнато обвинение за престъпление по чл.354а, ал.2 от НК и е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа. За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и гроба в размер от 20 000 до 100 000 лева.



При проведените процесуално - следствени действия ( претърсване и изземване ), в обитаваното от него жилище са намерени и иззети 20.05 г марихуана, 4.76 г метамфетамин и електронна везна.

Установено е, че е управлявал колата под влияние на амфетаминопроизводни, като за това му провинение е съставен акт за установяване на административно нарушение, както и още един акт по Закона за движение по пътищата.