30-годишен мъж от село Горно Александрово е задържан за кражба. Арестът извършили полицаи от Участъка в Килифарево. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват, че в края на миналата седмица на тел. 112 е подаден сигнал за извършена кражба в хотел в Дебелец. В резултат на предприетите от органите на реда действия е установено, че същия ден 30-годишният мъж е отнел противозаконно портмоне, с намиращи се в него дебитна карта и пари, след което е направил няколко транзакции, с което е ощетил потърпевшия с около 2000 лв.

След намесата на полицията мъжът е установен, той е възстановил инкриминираната сума. По случая се води досъдебно производство.

В същия ден полицаи от областта са установили 28-годишен мъж, който теглил пари от чужда карта през 2021-а година. В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че през септември 2021-а в Павликени  и Бяла черква, в условията на продължавано престъпление, той използвал чужда банкова карта, с която е извършил 10 транзакции и е ощетил собственикът й с малко над 1400 лв.

След доклад на материалите в прокуратурата, той е привлече в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка“.