За мен е изключителна чест да Ви поздравя със 144-годишнината от Освобождението на България. Това заяви кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна .

"Трети март е дата, белязала историята ни и утвърдила усещането ни за национална принадлежност. Дата, предопределила пътя ни като общност, която винаги ще ни вдъхновява в усилията ни да градим и съхраняваме свободна и демократична България.

Днес, светът отново е изправен пред изключителна дилема – след дълги и плодотворни години мир, войната отново е в Европа. Една срещу друга са две страни, чиито воини пряко са участвали в Освобождението на нашата България от турско робство. Обществото ни отново започна да се дели на фили и фоби дори по отношение на 3 март. Чуха се гласове дали тази година националният ни празник изобщо трябва да се празнува… Смятам, че точно днес повече от всеки друг път трябва да си припомним заветите на Кубрат, на Левски, на опълченците, изковали Свободата ни на Шипка. Защото България не е просто територия, а символ на непримиримия човешки дух и знак за възстановена справедливост.

Поклон пред паметта на всички, загиналите за свободата на Отечеството ни!", каза още Красимира Анастасова, кмет на община Долни чифлик.