Обстановката в София след поройните дъждове от последните два дни и силния вятър в събота вечер се нормализира. Екипите на Столична община не са получавали сигнали за проблеми тази нощ. Това съобщи за "Фокус" директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров. 

"През нощта нямаше сигнали, само на обходите, но нямаше нищо драматично. Вятърът не направи никакви поражения на територията на София, поне това, което имаме като информация и в момента ситуацията е спокойна", увери Димитров в отговор на въпрос на медията ни.

"Нивото на реките на територията на столицата постепенно пада. След поройния дъжд в нощта на петък срещу събота, водата намалява, реките са в нормалните си граници и няма никъде проблеми с тях", обобщи обстановката дългогодишният началник на дирекция "Аварийна помощ и превенция" в Столична община. 

Днес екипите му са ангажирани с осигуряването на спокойното движение около зала "Арена София", където тази вече членовете на СИК трябва да предадат изборните книжа след балотажа за кмет на София.