Документите внесоха водачът на листата и областен координатор Красен Кръстев, областният председател на СДС във Враца Ирина Иванова и кандидати за народни представители, съобщиха от партията.

"Благодаря за доверието, което отново ми гласува лидерът Бойко Борисов да съм начело на една добре сформирана листа, в която има уважавани лекари, учители, икономисти, треньори и спортисти, общественици, представители на МГЕРБ и гражданската квота. Нашите избиратели ни позиционират като първа политическа сила и в региона, и в страната на последните 6 извънредни избори. За мен, като водач на листата, това е отговорност, много труд, ангажимент и изпълнени обещания. Вярвам, че с доказаните и силни личности от нашата листа, ще постигнем с увереност поредната победа", заяви водачът на листата във Враца Красен Кръстев.

По думите му, политическата отговорност за съставяне на редовно правителство е изключително важна, но е необходима и държавническа зрялост, разум и споделена отговорност.

"Именно заради хората, трябва да продължим и да разговаряме с всеки един от тях по важните за обществото въпроси. Нуждаем се от редовно правителство и в предстоящата кампания ние ще предлагаме решения за преодоляване на кризите", допълни още Кръстев.

Що се отнася до листата, народният представител Красен Кръстев е категоричен, че тя се състои от доказали се добри специалисти, част от които имат политически и парламентарен опит.

Относно избирателната активност Кръстев посочи, че негласуването не води до нищо добро. "Ще бъдем отново близо до хората и вярвам, че ще ги убедим в най-важното - да излязат да гласуват".

Ето пълния списък на кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ - СДС за 6 МИР - Враца:

Водач на листата е народният представител Красен Кръстев, следван от колегата си в Народното събрание Мартин Харизанов. След тях в листата се нареждат педагогът и хореограф Мирослав Аспарухов, икономистът Светослав Спасов, д-р Емил Миленков, Илиян Еленков, агроинженерът Мариана Петкова, з.м.с. Дамян Петров, Пламена Цветанова, Цветомила Христова, Мартин Стойчевски и Илонка Петрова.