28-годишен мъж от Долни чифлик бил установен и задържан от екип на охранителна полиция в РУ- Шумен след сигнал за извършена кражба и грабеж на дамска чанта, съобщават от Областната дирекция.

В сутрешните часове вчера на паркинг на бул.“ Мадара“ в Шумен 35-годишна жена от града си отключила автомобила, седнала, оставила си дамската чанта на дясната седалка и малко преди да потегли неизвестен отворил дясната врата на автомобила и посегнал да вземе чантата й. Собственичката на чантата, в която имало парична сума в размер на 50 лева, лични документи, кредитна и дебитна карта, мобилен телефон и други лични вещи, направила опит да я издърпа от ръцете му.

Влезли във физическо съприкосновение, но мъжът успял да отскубне чантата, и да побегне в неизвестна посока. По пътя си изхвърлил дамската чанта без да вземе нищо от нея.

Жената дала описание на мъж, предприети са незабавни действия и малко по-късно извършителят бил установен и задържан в района на жп гара Шумен от екип на РУ- Шумен.

Изяснено било, че около 23 часа на 30 юни на бул.“ Ришки проход“ по аналогичен начин в присъствието на водача, 39-годишна жена от Шумен, отворил предна дясна врата на паркиран лек автомобил, и извършил кражба на две торби с дрехи, които по данни на собственичката били на стойност 450 лева.

След това се оттеглил в неизвестна посока и се укрил. 28-годишният мъж с адрес в Долни чифлик е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Работата по образуваните две досъдебни производства- за грабеж и кражба продължава под надзора на районната прокуратура в града.