Първите думи на Костадин Димитров след победата му в надпреварата за кмет в Пловдив бяха думи на благодарност: "Благодаря за подкрепата, която получихме в този избор, благодаря на тези, които излязоха и гласуваха днес, благодаря на тези, които персонално подкрепиха мен и екипа ми, а на тези, които не излязоха, искам да кажа, че и тях ги чувам". Това каза в Изборното студио на Радио "Фокус" Костадин Димитров – кандидат за кмет на Пловдив на ГЕРБ-СДС.

Той сподели, че по време на кампанията той и екипът му са имали много ясни послания и са посочили конкретните проблеми на Пловдив: задръствания, транспорт, зелената система, в сферата на културата и образованието. "Много ясно разписахме програма, която се надявам да имаме възможност в пълна сила да развием в Пловдив".

Първото нещо, с което ще се заеме екипът на новоизбрания кмет е актуализацията на бюджета на града, защото според Костадин Димитров "нереалната приходна част обуславя един дисбаланс и това пречи на работата на общинския екип. При всички положения ние трябва да имаме една много по-приветлива администрация, което го постигнахме вече в Район "Тракия". Така че продължаваме с пълно темпо и с налагане на вече успешните идеи от Район "Тракия".   

По думите му за да се работи по-добре с местния бизнес е необходимо да има автоматизация на процесите. Развитието на една община според него преминава през добруването както на гражданите, така и на бизнеса. "Бизнесът наистина ще намери в мое лице своя приятел", каза още Костадин Димитров.

Росица АНГЕЛОВА