Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са с травми, след като са ударени от тежкотоварен автомобил, навлязъл в насрещното платно. Инцидентът се е случил около 10.00 часа днес при влизане в Пловдив. Инцидента коментира и самият презцидент Румен Радев в Пловдив, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив.

Автомобилът на НСО, движещ се преди колата с президента се е ударил в камион, който изскочил внезапно на най-тясното място на пътя в посока Аграрен университет, съобщи самият президент.

От удара е пострадал лекарят, който винаги съпровожда държавния глава. Докторът е получил фрактура на лакътна става и незабавно е отведен в болница. Другият пострадал от НСО е по-леко ранен.

"Пловдив е индустриален град, привлича работещи наоколо. Крайно време е да се реши въпросът с обходния път на Пловдив", каза Румен Радев.

Мястото на произшествието е осигурено от екипи на "Пътна полиция“. Няма други пострадали. Нанесени са щети на служебния автомобил на НСО, който не е превозвал охранявано лице, се казва още в съобщението.

Днес Румен Радев бе на посещение в Аграрния университет в Пловдив.