Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се срещна с делегация от водещи корейски журналисти, водена от председателя на съюза им-Пак Чонг-хьон, предаде репортер на "Фокус". В приятелска обстановка Галина Стоянова им разказа за връзките между Джунгнанг-гу, Южна Корея и Казанлък, стартирали заради традициите на Фестивала на розата в Розовата долина, който тази година отбелязва 121 години. Кметът на Казанлък подчерта, че предстои да развиваме сътрудничеството си, освен в областта на културата и туризма, но и в областта на икономиката.

На срещата бе споделено, че Казанлък е спечелил финансиране по проекта чрез Програмата за световно съдействие за основаване на т.нар. "умни градове “, финансирана със средства от Министерството на инфраструктурата и превоза на Южна Корея. 

При избора на Казанлък за съдействие с Южна Корея в областта на нововъведенията е обърнато специално внимание на побратимяването на Казанлък с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу. Градът на розите е избран в конкуренция със стотици градове в цял свят.

Галина Стоянова подчерта, че предстои да се осъществи контакт между производители на парфюмерия и козметика от региона и корейски фирми. Казанлък ще предложи още побратимяване на училища от Казанлък и Джунанг-гу, които да си сътрудничат в сферата на образованието.

"Преди да тръгнем за България ,търсихме информация за Казанлък. Имахме очаквания, но видяното ги надмина" каза Пак Чонг-хьон.

Двучасовата среща приключи със специални подаръци от кмета за корейските журналисти и с признанието от тях: “Обичаме Казанлък".