Нека бъдем внимателни на пътя и да пазим Софийското землище от пожари. С този призив се обърна общинският съветник от ВМРО и председател на "Патриоти за София“ Карлос Контрера на днешната сесия на Столичния общински съвет.

"Нека не превишаваме скоростта при управление на МПС, да не си позволяваме рискови и неправилни маневри. Заострям вниманието и към един от големите проблеми - употребяването на мобилни и смарт устройства, докато се шофира. Това води до разсейване на водачите и е една от честите причини за отнемане на предимство, включително на пешеходци на пешеходни пътеки. Отправям този призив към гражданите, защото колкото по-внимателни сме на пътя, толкова по-малък е рискът от пътни произшествия“, изтъкна Контрера.

Той засегна и темата с горските пожари, които за съжаление вече обхванаха и много части на България.

"За съжаление, горските пожари са бич, от който всяка година нашата държава страда. За съжаление, Витоша също е страдала от горски пожари, най-страшният, който лично аз си спомням - на Бистришко бранище в резервата. Затова и призовавам всички да бъдем внимателни и дисциплинирани, когато сме в планината. Много често на принципа "на мен няма да ми се случи“ ставаме причина за пожари, които унищожават големи горски масиви, а понякога и вековни дървета и гори“, даде примери още общинският съветник от ВМРО.

И се обърна към всички столичани:

"Ако всеки от нас в своето ежедневие направи поне малко усилие и по двете теми - смятам, че можем да предотвратим много беди!“