Колеги, какъв ще бъде резултатът от упражнението с бюлетините този път? От поведението в зала аз виждам, че ние не сме мръднали нито йота от последния път, когато отложихме заседанието, с обещанието да си говорим и да направим консултации. Това заяви общинският съветник от ВМРО - Карлос Контрера, предава "Фокус".

"От вчера името на Цветомир Петров се тиражира и до колкото разбирам това не е коментирано на никакви разговори. От 10 януари председател обаче не е обсъждан нямаше поката. Имаме отново 3 кандидатури - ПП-ДБ-СС, БСП и ИТН. В последния разговор, където отново ГЕРБ и "Възраждане" не присъстваха, коментирахме два варианта: Този за ротационен председател, който се предложи от групата на ПП-ДБ-СС се отхвърли, поради липса на желаещи да се ротират.  Остана вариантът с временен избор на председател, като бяха изказани възражения към кандидатурата на ИТН, незнайно защо и темата остана отворена за разговори. Мислите ли, че с тези 3 кандидатури на масата резултатът ще е същият", обърна внимание общинският съветник.

Той се обърна към председателстващия съвета в момента - Грети Стефанова с молба да бъде дадена 30-минутна почивка: "Кметът на София също е тук, г-н Васил Терзиев, нека и той да се присъедини и да направим едни консултации на политическите партии, представени в Общинския съвет и да излезем от това глупаво положение. Иначе пак трябва да правим заседание на 13 февруари, ако се поддадем на спекулацията, че срокът ни на годност изтичал", отбеляза Карлос Контрера.