Доживях районен кмет да отказва изграждането на детска, спортна площадка и чешма на общински имоти, защото държи да ги застроява. Това заяви общинският съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера в личния си профил във Facebook, предаде Sofia24.bg.

"Случаят е от район "Люлин", конкретно става дума за кв. "Филиповци". Жители на квартала направиха подписка с предложение в общински имоти да се изгради публична инфраструктура. Свързаха се с мен с молба да помогна с процедурата. Внесох предложение през м. юли до кмета на София и до районния кмет два общински имота - частна общинска собственост - 68134.4388.2655 с площ 529.кв.м. и 68134.4388.689 с площ 568 кв.м. и двата имота са с лице към ул. Георги Стоянов, да бъдат отредени за детска площадка, спортна площадка и изграждане на чешмичка.

Терзиев прехвърли топката на район "Люлин", а кметът на района бел. ред. (Георги Тодоров) в свое писмо 18.09.2024г. отказва, понеже не било целесъобразно. Ето какъв нагъл отговор съм получил от люлинския кмет "След извършена проверка на място и по документи от районната администрация и с оглед предназначението на имотите и тяхното местоположение (не са на централни улици или място), считам предложените от Вас имоти за неподходящи за реализиране на детска и спортна площадка и чешма в тях". 

Според район "Люлин" детските, спортните площадки и чешмичките трябва да са само на централни улици и места. Така излиза. Любопитен факт е, че тези терени са отредени за ниско застрояване със заповед от 1986 г. От 1986 г. до сега много вода е изтекло и аз питам общината къщи ли ще строи във Филиповци, с какви пари и за какво? А може би някой се е огледал в тези имоти и се подготвят за продажба? Няма друга причина кмет да отказва изграждане на детска или спортна площадка на празни общински терени!

Така или иначе няма да се откажа и ще внеса необходимия доклад, за да се удовлетвори искането на гражданите. Но е желателно кметът на район "Люлин" да излезе и да обясни какво смята да прави с тези два общински терена, щом е толкова против да са за детска/спортна площадка и чешма!".