Ден на отворените врати организира Центърът за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Дебелец. Идеята е в рамките на инициативата родителите да могат да се възползват от консултативни прегледи за малчугани със специални потребности и хронични болести, предаде кореспондент на "Фокус".

Събитието цели да информира повече родители, семейства и лекари за дейностите и услугите, които предлага звеното като лечебно заведение.

В рамките на инициативата присъстващите ще се запознаят със специалистите и условията, в които се провежда медицинската и психосоциалната рехабилитация на децата. Гостите ще бъдат запознати с възможностите за оказване на психологична помощ и мотивация на родителите за активно участие в грижата за деца с увреждания или проблеми в развитието в домашна среда.

Консултативните прегледи ще се извършват от лекари със специалност "Педиатрия“ и "Физикална и рехабилитационна медицина“, психолози, кинезитерапевти, ерготерапевти, педагози, социални работници и медицински сестри.

Центърът ще отвори врати за всички желаещи на 27 и 28 юни от 10:00 до 14:00 часа. Звеното се намира на ул. "Патриарх Евтимий Търновски“ N 49. Желаещите да се запишат и да получат допълнителна информация могат да се обадят на телефон 0879 388 751.