Традиционния си съвместен конкурс за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство под надслов "Моят роден град“ обявиха Регионалното управление на образованието и Регионалната библиотека "П. Р. Славейков“ в старата столица. През настоящата година състезанието e посветено на великия писател, роден във Велико Търново, Емилиян Станев и 40-годишнината на училището, което носи неговото име. Темата е "Образи и картини в творчеството на Емилиян Станев“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново.

Целта на надпреварата е да даде поле за изява на младите автори в областта на литературата и изобразителното изкуство като чрез техните творби, вдъхновени от живота и словото на Емилиян Станев, се създаде своеобразна "галерия“ от срещи и преживявания с образите от света на

писателя.

В конкурса могат да се включат всички ученици (индивидуално и колективно) на възраст от 7 до 18 години от учебните заведения в област Велико Търново. Те ще са разделени в три възрастови групи: 7–10 години; 11–14 години; 15–18 години. В срок до 10 март всеки участник има право да представи: за поезия – до две творби; за проза – една творба до три стандартни страници; за рисунка – една живописна или графична творба без паспарту и рамка. Те трябва да са придружени от трите имена на автора; адрес, възраст (навършени години); име и адрес на учебното заведение; телефон и e-mail.

Творбите се приемат на адрес:5000 Велико Търново, РБ "Петко Р. Славейков" ул. Симеон Велики № 7,Библиотечно-информационен център "Славейче"; За конкурса "Моят роден град"или на e-mail: prs@libraryvt.com (важи само за областите поезия и проза).

Повече информация можете да получите на тел. 062/641 856 и 062/627 901.

На 14 март журито ще извърши класация. Номинациите ще бъдат обявени на 21 март в Централна сграда на РНБ "П. Р. Славейков“, ул. Иванка Ботева 2. Отличените творби ще бъдат публикувани в сайта на библиотеката: http://www.libraryvt.com, включени в празнични изложби през годината.