Конкурс за есе и рисунка "Левски в моето сърце“ обяви Регионалната библиотека "Николай Вранчев“ в Смолян, по повод 151 г. от гибелта на Апостола на свободата, предаде репортер на "Фокус“.

Целите на конкурса са да се предостави възможността на младите хора да изразят своето отношение към делото на Васил Левски, да се насочи вниманието на младежите към националната история и да се стимулира творческото мислене и изявата на учениците.

В конкурса могат да участват всички ученици от училищата в община Смолян. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи: I – II клас, III – IV клас и V – VII клас.

При стихотворението се допуска творчески подход при форулировката на заглавието, като учениците могат да участват с една творба, отговаряща на темата.

Творбите се изплащат на електроннат поща или на място в Детски отдел на библиотеката като се посочват: лично и фамилно име, клас и училище, електронна поща, точен адрес и телефон за контакт с родител.

Всеки участник, може да изпрати и рисунка, която трябва да е във формат А3 или А4, като използва свободно избрани материали за рисуване: акварел, темперни бои, пастели, графика, цветни моливи.

Творбите трябва да се изпращан на място в Детски отдел на библиотеката като на гърба на всяка рисунка е необходимо да има  лично и фамилно име, клас и училище, електронна поща, точен адрес и телефон за контакт с родител.

Адрес за изпращане: 4700, Смолян, ул. “Дичо Петров" № 7, Регионална библиотика “Николай Вранчев", Детски отдел, или на e-mail: sm_lib_do@abv.bg.

Крайният срок за получаване на творбите за конкурса е 13 февруари.

Отчитането и награждаването ще бъде на 19 февруари от 16:30 часа.

Всички получени стихотворения и рисунки остават във фонда на Регионалната библиотека "Николай Вранчев“ – Смолян.