Конкурс за домашни любимци ще се проведе в "Слатина", съобщи кметът на столичния район Георги Илиев

Той сподели и подробностите и правилата: "От днес до 17:00 часа 11 септември 2024 г. ще очакваме всички желаещи да се включат в него, да публикуват една снимка на/с любимеца си в коментарите под този пост, а всички останали – да дадат своята оценка на кадрите с палче, сърце или каквото им дойде.

20 от участниците, чиито фотографии съберат най-много харесвания (брои се всяка реакция, дадена на коментара), ще продължат към втория кръг на конкурса, който ще се състои на живо, на 14 септември в парк "Гео Милев“, като част от Синьо лято - Слатина.

Там двойките от стопанин и любимец ще бъдат оценявани от тричленно жури, като се състезават помежду си в три категории:

- Най-голяма прилика между любимец и стопанин

- Най-атрактивен любимски тоалет

- Най-интересен номер (в изпълнение на любимеца)

Журито оценява всеки участник по скалата от 1 до 5, където 1 е най-ниско, а 5 най-високо. Така максималният брой точки, който един участник може да получи от един кръг е 15, а от целия конкурс – 45. Печели този, който събере най-много от всички. Ако има равенство – решение ще вземе публиката!

И да, в конкурса могат да участват абсолютно всички видове любимци, без крокодили, моля! 

Важно условие да се включите е със сигурност да можете да присъствате на събитието ни на 14-ти септември, тъй като няма как да заместим спечелил участник на терен".

За участниците ще има най-различни изненади, лакомства и аксесоари, осигурени от генералния спонсор. За големия победител са приготвили ваучер на стойност 150 лв., с който да се поглезят в техните магазини!