Регионална библиотека "Николай Вранчев“ – Смолян обявява конкурс за буктрейлър на тема "Моят любим роман“. Това съобщиха от библиотеката. Буктрейлърът представлява миниатюрен филм или презентация, включващи най-ярките и разпознаваеми моменти на книгата, визуализирайки нейното съдържание с помощта на съвременни аудио-визуални средства.

Конкурсът е предназначен за ученици 8-12 клас от област Смолян, като в него се допуска индивидуално и групово участие, но само с един продукт. Участниците трябва да се регистрират чрез формуляр-заявление, който трябва да се попълни във всяка негова част и с него авторите дават съгласието си техния буктрейлър да бъде разпространяван от организаторите на конкурса. Всички участници подават декларация за информирано съгласие. Те тябва да предадат попълненото заявление, декларация и буктрейлъра, качен на електронен носител по избор /флашка, ДВД, СД/, в Отдел "Обща читалня и МЗС" , по пощата на адрес ул. "Полковник Дичо Петров“ 7, 4700 ж.к. Нов център, Смолян или изпратен на електронен адрес sm_lib_chit@abv.bg до 10.04.2022 г.

Изисквания към буктрейлъра: авторът може да избере книга по своя преценка, буктрейлърът трябва да отговаря на заглавието и съдържанието на представяната книга, продължителността на буктрейлъра трябва да бъде не повече от 3 минути вкл. финалните надписи, медийната форма може да бъде анимация, видеоклип, компютърна графика, записана в следните формати: mpeg, mpeg4, wmv, avi, съдържанието на предоставяния материал не трябва да противоречи на моралните и етични стандарти на ЕС, буктрейлърът не трябва да е показван никъде до момента, в противен случай се предвижда изключване от участие в конкурса, трябва да бъде плод на самостоятелния труд на участника/участниците, в буктрейлъра да бъде оповестено името/имената на създателите, при използване на чужди части от – видео, текст, илюстрации, музика – във финалните кадри задължително се посочва авторството им.

Компетентно жури ще оценява представените буктрейлъри по следните критерии: сила на въздействието, оригиналност, артистичност, добро техническо изпълнение.

Награждаването на победителите ще се състои на 15 април 2022 г.