Добрич. Конкурс "Мартеница ти дарявам“ организират в Добрич за поредна година, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Инициативата е на Община град Добрич и "Екопак България“ АД. Участниците в конкурса са предизвикани да изработят оригинално пано или мартеница за дома и семейството. Могат да участват индивидуално ученици от първи до четвърти клас от училищата на територията на град Добрич. Мартениците и декоративните пана трябва да бъдат изработени от вълна, вълнена или памучна прежда, но и да включват елемент от рециклируеми материали, като хартия, пластмаса, метал и стъкло.

Изискването за паната е те да бъдат с размер А4, приспособени за окачване на стена, а за мартениците - да бъдат с размер от 15 до 30 см, закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани име и фамилия на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Лице за контакт и приемане на мартениците е Марияна Симеонова, експерт в Дирекция "Хуманитарни дейности“, функция "Образование“ при Община град Добрич. Адресът е ул. "Независимост“ №7, ет.8, стая 812, тел.: 0882 560 208. Крайният срок за предаване на мартениците и паната е 23 февруари. Представените за конкурса мартеници или пана ще бъдат оценени от комисия, класираните творби ще бъдат обявени на 25 февруари. Авторите на отличените мартеници и пана ще получат предметни награди, осигурени от "Екопак България“ АД.

Жулиета НИКОЛОВА