Младият кюстендилски талант Димитър Стоймиров ще представи своя първи самостоятелен концерт в Деня на народните будители – 1-ви ноември. В интервю за "Фокус“ 18-годишният музикант сподели, че вече 7 години се занимава с китара и с пиано. Все още е ученик, а извън музикаа се занимава с математика и компютри. Неговото самостоятелно представяне пред публика ще започне от 19.00 часа на голямата сцена в Общински драматичен театър.  

Димитър е подбрал впечатляваща програма от пиеси на Шопен, Пиацола, Тарега и Диенс, а съорганизаторите са се погрижили за артистично мултимедийно презентиране с помощта на двама от най популярните визуални артисти на Кюстендил - Владислав Чанев и Марин Маринов.

Освен срещата на публиката с виртуозните изпълнения на китара и пиано, събитието има още една будителска мисия  - да събере средства за закупуване на роял за Общински театър - Кюстендил. Кауза, подета от младия музикант и подкрепена от културните институти на града, които застават зад таланта на Димитър Стоймиров, доказан от неговите многобройни награди и отличия.

"За концерта ще използваме роял, взет от читалище "Братство“. Пренасянето на един такъв музикален инструмент е изключително трудно. То изиска много хора, много усилия, много време, акордиране и т.н. Затова сме си поставили тази будителска кауза, да съберем средства за закупуването на един роял за театъра на Кюстендил, който да може да се използва в идните години от изпълнители и да служи за по-добри представления“, каза младият музикант.

Цената на билета е 10 лева. Билети могат да се закупят на касата на Общинския театър и в отдел "Култура и духовно развитие“ – Възрожденското училище. Каузата на младия талант заслужава подкрепа и всеки може да го направи.  

Община Кюстендил, Отдел "Култура и духовно развитие", Общински театър - Кюстендил, Народно читалище "Братство 1869", художникът Евгени Серафимов и Сдружение "Кюстендил има сърце" обединяват сили, вяра и ентусиазъм в това будителско дело и подкрепят първия голям самостоятелен концерт на Димитър Стоймиров в една от най-представителните зали в Кюстендил.