"Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ представят във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Това е и темата на Деня на отворените врати, който ще се проведе от 10:30 часа днес в Областния информационен център в старата столица.

В рамките му екипът ще се срещне със заинтересовани страни за представяне на Интегрирани териториални инвестиции и процедурата за кандидатстване с концепции за тях по Програмата "Развитие на регионите“ 2021 – 2027-а. Управляващият й орган отвори за кандидатстване процедурата "Концепции за интегрирани териториални инвестиции“, която е със срок до 27 септември.

По процедурата институциите, бизнесът и гражданският сектор имат възможност да правят предложения за инвестиции в сектори, които определят като важни за ускоряване на икономическото развитие на местните общности и подобряване качеството на живот на населението. Процедурата ще бъде реализирана в две фази. Първата ще е за набиране на концепции за интегрирани териториални инвестиции с последващ подбор и одобрение, а във втората фаза ще се разработват детайлни проектни предложения. Общият индикативен бюджет за Северен централен район е 522 779 501 лева. Водеща е програмата "Развитие на регионите“ с 340 122 843 лева.