От 16 септември ( понеделник) до края на месеца измерването на костната плътност в Комплексен онкологичен център – Пловдив ще бъде с нови, по-ниски цени. За измерване на една област пациентите ще заплащат 35,00 лв., вместо досегашните 40,00 лв, а за повече от една - по 15,00 лв. на област, вместо досегашните 20,00 лв.

Измерването на костната плътност се препоръчва за ранно диагностициране на остеопорозата и е напълно безболезнено. Симптомите на остеопорозата обикновено не се появяват докато не настъпи костно счупване или структурни проблеми, но могат да включват болка в костите, намаляване на височината поради счупени или смачкани позвоночни тела, лесни счупвания на кости, дори при минимална травма или напрежение, изкривяване на гърба.

Остеодензитометрията е метод, който се прилага в цял свят и е безспорен в диагностиката на остеопорозата и определяне на фрактурния риск. Прегледите в КОЦ – Пловдив се извършват на нов, последно поколение, апарат DXA - единственият метод за измерване на костната плътност, признат от Световната здравна организация (СЗО). Изследването трае само няколко минути и се характеризира с много ниско лъчево натоварване за тялото.

Телефона за записване – 0893317308

Адрес: гр. Пловдив, бул.“Васил Априлов“ 15А