С игри и спортни състезания днес беше открита новоизградената комбинирана площадка в Иновативно начално училище "Св. св. Кирил и Методий" в Ямбол. Лентата на новото спортно съоръжение прерязаха кметът на Ямбол Валентин Ревански, заместник-кметовете Енчо Керязов и Васил Александров и директорът на училището Диана Драгнева.

Над 300 деца в училището се включиха в общ танц по зумба. Момчетата, които се представят изключително добре на различни общински турнири, направиха демонстрационен футболен мач. А момичетата се представиха чрез отборът на мажоретките, който спечели наградата за "Най-техническо изпълнение“ от Националния ученически фестивал по утринна гимнастика в Ямбол.

"Основната ни цел е децата в града да имат добри и безопасни условия за спортуване и да бъдат по-активни. В повечето ямболски училища вече има такива площадки със свободен достъп извън учебните часове. Усилията на Община Ямбол за изграждане на повече зони за спорт ще продължат и занапред. Всичко новоизградено трябва и да се пази, защото е направено с много любов за нашия общ дом Ямбол“, призова Валентин Ревански.

"Опитът ни показва, че децата учат най-добре чрез игри и аз съм благодарна на Община Ямбол за подкрепата, която ни оказва.“, каза директорът на иновативното училище Диана Драгнева.

Площадката е с площ 1276 кв. метра, комбинирана с две баскетболни игрища и едно футболно. Стойността ѝ е 200 хил. лева. Средствата са осигурени по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г. на Министерството на образованието и науката със съдействието на Община Ямбол, която осигури готов инвестиционен проект.