Колоездачната обиколка на България спира в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". В тази връзка, през днешния ден в града на розите от 10:30ч. до приключване на състезанията, но не по-късно от 14.30ч. ще има затворени улици. Ето и разпореждането:

"1. Да се въведе временна организация и безопасност на движението на ППС-та, чрез забрана за спиране, престой, паркиране и преминаване на ППС по пътните участъци от кръстовище до кръстовище на  следните булеварди и улици в гр. Казанлък: 

 

- бул. " Княз Ал. Батенберг" – от кръстовището с бул. " Розова долина" до кръстовището с ул. " Кирил и Методий" / пред хотел Казанлък/ затваряне на двете пътни платна за времето от 10:30ч. до 14:00ч.

 

- бул. " 23-ти Пехотен Шипченски полк" – от кръстовището с бул. " Розова долина"/Лъвова чешма/ до кръстовището с ул. " Христо Ботев“ от 12:30ч. до 14:00ч.

 

- ул. " Христо Ботев“ – от кръстовището с бул. 23-ти Пехотен Шипченски полк“ до кръстовището с ул. " Бачо Киро“/ кръгово/ затваряне на двете пътни платна за времето от 12:30ч. до 14:00ч.

 

- ул. " Бачо Киро“/ кръгово/ до Републикански път I-6 от 12:30ч. до 14:00ч.

 

- бул. " Розова долина“ – от кръстовището с ул. " Цар Иван Шишман“ до бул. " 23-ти Пехотен Шипченски полк“ затваряне на двете пътни платна за времето от 10:30ч. до 14:00ч.

 

- ул. " Пейо Яворов“ – от кръстовището с ул. " Йордан Стателов“ до кръстовището  с бул. " Розова долина“ за времето от 10:30ч. до 14:00ч.

 

- ул. "Отец Паисий“ – от кръстовището с ул. "Кирил и Методий“ до кръстовището с ул. "Й. Стателов“ -10.30 ч. до 14.00 ч.

2. Да се въведе временен режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул. " Никола Петков“, ул. " Индустриална“,ул. " Стефан Караджа“, ул. " Христо Ботев " на север към  съществуващата улична мрежа в  гр. Казанлък.

 

3. Временната организация за движението на МПС – та да се въведе, след като са налице всички условия за организация и безопасност на движението, а именно:

- Спазване изискванията на Закона за движение по пътищата.

- Стриктно изпълнена на място сигнализация спрямо Закона за движение по пътищата.

- Всички временни пътни знаци следва да се отстранят след отмяна на забраната за обществено ползване на улиците цитирани в горните редове.

- Да се осъществява  контрол на средствата, чрез които е въведена временна организация и безопасност на движението", пише в разпоредбата.