Колоездачната обиколка на България налага затваряне на улици в Казанлък в рамките на днешния ден, предаде репортер на "Фокус". Това е утвърдено със заповед на кмета Галина Стоянова и се отнася за времето от 16:00ч. до 19:30ч. или до приключване на състезанията, но не по-късно от 20.00 ч.

Временната организация на движението е във връзка с провеждането за 71-ви път на Международната колоездачна обиколка на България, част от календара на Международния колоездачен съюз и има за цел осигуряване на нормалното провеждане на спортно мероприятие на територията на Община Казанлък.

Ето и заповедта:

"1. Да се въведе временна организация и безопасност на движението на ППС-та, чрез забрана за спиране, престой, паркиране и преминаване на ППС по пътните участъци от кръстовище до кръстовище на  следните булеварди и улици в гр. Казанлък за времето от 16:00ч. до 19:30ч., както следва: 

- бул. " Освобождение “ – от кръстовището с Републикански път I-5 до кръстовището с ул. " Генерал Драгомиров“ затваряне на едното пътно платно / западното/ северен вход на гр. Казанлък в посока север юг за времето от 17:00ч. до 17:45ч.

- ул. " Генерал Драгомиров“ – от кръстовището с бул. " Освобождение“ до ул. " Александър Стамболийски“ затваряне на двете пътни платна за времето от 17:00ч. до 17:55ч.

- ул. " Александър Стамболийски“   – от  кръстовището с  ул. " Генерал Драгомиров“ до кръстовището с бул. " 23-ти Пехотен Шипченски полк“ затваряне на двете пътни платна за времето от 17:10 ч. до 18:05ч.

- бул. " 23-ти Пехотен Шипченски полк" – от кръстовището с ул. " Александър Стамболийски" / Манастира/ до кръстовището с бул. " Розова долина"/Лъвова чешма/ затваряне на двете пътни платна за времето от 17:20 ч. до 18:10ч.

- бул. " Княз Ал. Батенберг" – от кръстовището с бул. " Розова долина" до кръстовището с ул. " Йордан Стателов" / пред хотел Казанлък/ затваряне на двете пътни платна за времето от 16:00ч. до 19:30ч.

- бул. " Розова долина“ – от кръстовището с ул. " Цар Иван Шишман“ до бул. " 23-ти Пехотен Шипченски полк“ затваряне на двете пътни платна за времето от 16:00ч. до 19:30ч.

- ул. " Пейо Яворов“ – от кръстовището с ул. " Йордан Стателов“ до кръстовището  с бул. " Розова долина“ за времето от 16:00ч. до 19:30ч.

- ул. "Отец Паисий“ – от кръстовището с ул. "Кирил и Методий“ до кръстовището с ул. "Й. Стателов“ -16.00 ч. до 19.30 ч.

2.  Да се въведе временен режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул. "Освобождение“ / източното платно – двупосочно/, ул. "Капрони“, бул. "Никола Петков“, ул. "Индустриална“, към съществуващата улична мрежа в  гр. Казанлък.

3. Да се въведе временна организация и безопасност на движението на ППС-та, чрез забрана за спиране, престой, паркиране и преминаване на ППС по бул. "23-ти Пехотен Шипченски полк" – от кръстовището с ул. "Академик Петко Стайнов“ до кръстовището с бул. "Розова долина"/Лъвова чешма/ затваряне на двете пътни платна за времето от 16:00ч. до 19:30ч.

4. Да се въведе временен режим на движение на МПС по обходните улици: ул. "Христо Ботев“, ул. "Кирил и Методий“, към  съществуващата улична мрежа в  гр. Казанлък.

5. Временната организация за движението на МПС – та да се въведе, след като са налице всички условия за организация и безопасност на движението, а именно:

- Спазване изискванията на Закона за движение по пътищата.

- Стриктно изпълнена на място сигнализация спрямо Закона за движение по пътищата.

- Всички временни пътни знаци следва да се отстранят след отмяна на забраната за обществено ползване на улиците цитирани в т. 1, т.2, т.3, т.4, т.5, т. 6, т. 7 и §2.

- Да се осъществява  контрол на средствата, чрез които е въведена временна организация и безопасност на движението", пише в разпореждането.