Кръговото кръстовище на Централна гара вече е официално отворено за движение на автомобили, предава репортер на Plovdiv24.bg.

След като на 5 септември започна асфалтирането на емблематичното кръстовище, днес то вече завършено.

Махането на огражданията стана в присъствието на кмета Костадин Димитров: "Отваряме кръговото на Гарата, пускаме булевард "Руски" в двете посоки, имаме изградена и поливна система, за да е по-хубаво".

Реконструкцията на кръговото кръстовище на централната пловдивска гара е част от големия проект на НКЖИ за модернизация на жп ареал Пловдив и подземно свързване на районите "Южен" и "Централен" под железопътните линии.

Подменени са част от водопроводната и канализационна мрежа в зоната на локалното платно на бул. "Христо Ботев“ за осигуряване връзките на кръговото кръстовище. През месец юли беше реконструирана топлопроводната мрежа между ул. "Радецки“ и ул. "Тракия“.

Автобусите по линиите на градския транспорт възстановяват маршрута си през възловия участък, който беше затворен две години.

Инж. Николай Иванов ръководител на проекта на НКЖИ заяви, че до края на месеца ще бъдат готови и положени стоманобетоновите греди на Бетонния мост и след това започва изграждането на самата бетонна плоча. Като преди Коледа съоръцението ще бъде пуснат за движение на превозни средства.