За броени часове полицейски служители от участъка в Никола Козлево установиха и задържаха автори на домова кражба. Малко след 07:30 часа на 11 октомври в полицейския участък в Никола Козлево бил приет сигнал от 50-годишна жена от село Пет могили, която съобщила, че от дома им е извършена кражба на 960 лева, на моторен трион и на велосипед.

Предприети са незабавни действия за установяване на авторите на кражбата, които в ранния следобед дали резултат. Криминалисти от участъка на полицията в Никола Козлево влезли в дирите на двама ,единият от които бил освободен от затвора скоро, след като излежал присъда за кражба, а другият с влязла в сила присъда, чието изпълнение предстои.

Задържани в село Карапелит, обл. Добрич са 40-годишен, който живее в същото село и 24-годишен, който отскоро се нанесъл да живее при него. Двамата направили самопризнания, показали къде скрили колелото и моторния трион, върнали и част от сумата, която откраднали. Работата по документиране на престъплението продължава. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК.