В Кюстендил се проведе церемония по награждаване на победителите от Общинския конкурс за детско творчество "Коледа е, стават чудеса“, предаде репортер на "Фокус“. Залата на Възрожденското училище се оказа тясна за десетките деца и родители, присъстващи на церемонията.

Сред официалните гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов, директорът на Дирекция "Култура, образование, младежки дейности и спорт“ Нели Петкова, началникът на Регионално управление на образованието Мая Стойчева, директорът на Регионална библиотека София Пейчева.

В празничната програма участваха младите актьори от театралната школа към ОДК, чиито ръководител е Ани Кръстева. Със свое изпълнение се включи младата певица Божидара. Представиха се и танцьори от Детско-юношески танцов ансамбъл "Кюстендилче".

"Чудесата вече се сбъднаха, те са около нас. Децата се трудиха упорито и постигнаха чудесни резултати. Тази година имахме чувствителен ръст на творби. Общо са 283. Децата са творили и са наградени подобаващо“, каза Бойко Малинов, директор на Обединен детски комплекс – Кюстендил.  

Последва и награждаване на младите творци, класирани на първо, второ и трето място в съответните направления и възрастови групи. Специална награда беше присъдена от Регионална библиотека – Кюстендил.

Днес на Коледния базар в центъра на Кюстендил ще бъде организиран благотворителен базар с детските творби.

Конкурсът е в три направления -"Народно приложно изкуство", "Изобразително изкуство" и "Литературно творчество". Той е включен в Общинската програма за подпомагане на даровити деца