Кюстендил беше домакин на Международния коледен фестивал, предаде репортер на "Фокус“. Четвъртото му издание се проведе в голямата зала на читалище "Братство“. То беше открито от кмета на община Кюстендил Огнян Атанасов.

Дни преди Рождество в града се събраха най-големите и успешни хорове от Кюстендил и Република Северна Македония. Фестивалът се провежда от Община Кюстендил и читалище "Братство". Председателят на местното средище на културата и изкуството Иван Андонов връчи почетни дипломи на участниците и ги поздрави за прекрасните музикални въплъщения, с които вдъхновиха и впечатлиха публиката в залата.

В четвъртото издание на фестивала участие взеха Градски камерен хор "Астибо“ – Щип, Република Северна Македония, Туристически хор "Осоговско ехо", Вокална формация "Неразделни", Формация "Братство", Музикална компания "Пей сърце", Вокално-инструментална група "Елеганс" и други.

Фестивалът е посветен на коледните и новогодишни празници и е част от богатата културна програма на читалището през месец декември.

Сред целите му са осъществяване на културен обмен, създаване на условия за установяване на контакти и сътрудничество между хорове от страната и чужбина и приобщаване към културните ценности на певческото изкуството, издирване и популяризиране на коледни и новогодишни песни от български и чужди композитори.