Коледно градче радва жителите и гостите на Белоградчик, предаде репортер на "Фокус“. За първи път в малкото градче заедно с голямата грейнала коледна елха на площад "Възраждане“ има и бляскав, разнообразен, пълен с много изненада и лакомства коледен базар.

Всеки ден приказното коледно градче е най-оживеното място в Белоградчик. Край многобройните щандове винаги има хора, край въртележките малчуганите са с грейнали лица. А край сцената изпълненията на различните самодейни състави и деца от детските градини и училищата радват със своите изпълнения. Сред изпълнителите са децата и младежите от Младежки клуб "Бъдеще“, детска градина "Иглика“, Начално училище "Васил Левски“, Средно училище "Христо Ботев“, Център за обществена подкрепа и Дневен център – Белоградчик . Не една и две са и техните вдъхновяващи благотворителни инициативи.

Свои коледни изяви имат и членовете на пенсионерски клуб "Мадона“.

Вечерите в Коледното градче са още по вълнуващи и красиви. За празничния дух допринасят професионални певци, танцьори, изпълнители, които изнасят богата концертна програма, осигурена от Община Белоградчик.

Огромен интерес вече предизвикаха изпълненията на артистите от спиращото дъха огненото шоу "Дивинитас“. Трио "Тенорите" изнесоха концерт, който бе част от културната програма на коледния базар. Със своя неоспорим талант, те заслужиха бурните овации на публиката.

В кокетните 28 коледни къщички всеки посетител на зимното градче може да открие-сръчно изработен сувенир, сладко или солено лакомство, любимото си червено или бяло вино и ракии, от местните изби "Магура“ и "Боровица“, да закупи млечни продукти от местни производители, да опита вкусна скара, местни гозби и да изпие чаша греяно вино с приятели и близки. И накрая в поредната коледна вечер, край светлините на елхата в малкото градче, в очакване на чудото, всички да се хванат на кръшно българско хоро.

В оставащите дни до края на годината, всеки посетил коледното градче си прави равносметка на постигнатото. А старата година и новата 2024 , жителите на Белоградчик ще изпратят и посрещнат с нов кмет. За кметът на общината Боян Минков, оставащите дни до края на 2023 е време, в което той оценява всяко изминало свое действие. Затова и той е горд да сподели за "Фокус“ , че за него "този преобразен площад  и "живото“ коледно градче с пълно с много деца и възрастни, доказва, че сме на прав път. Радвам се да видя толкова много хора тук, в центъра на Белоградчик, хора, заради които си струваше всяко едно усилие по организирането на тази красота наоколо“. И си пожелава, че най-голямото му желание и предизвикателство е "всички заедно да превърнем цялата община в по-красиво място за живот, да покажем на туристите един истински европейски облик на родния Белоградчик.“