Коледният базар в парк "Марно поле“ в старата столица вече посреща посетители, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Официалното откриване ще се случи тази вечер – със запалването на украсата в града.

От пресцентъра на Община Велико Търново уточняват, че къщичките и новите дървени павилиони в центъра на старата столица са общо 33.

Три са топли точки, които предлагат разнообразни месни деликатеси. В осем къщички са представени традиционните занаяти, ръчно изработени подаръци и декупаж. В други осем от павилионите можете да намерите зимни асортименти и коледна украса. На базара има също сувенири, сладки лакомства и кулинарни изкушения, сезонни стоки, традиционното греяно вино и други.

Има и Коледната поща, в която до 21 декември децата могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа. Част от базара са и атракциони за забавление на малчуганите.

По традиция в една от къщичките е представена благотворителната изложба на самодейците от социалните услуги "Ние можем“. С такива щандове ще разполагат Градският ученически парламент и "Приятели на животните“.

Базарът ще работи всеки ден до края на годината съобразно действащите противоепидемични мерки – с еднопосочно движение и носене на макси.

Организатори са Община Велико Търново и Общинска туристическа агенция "Царевград Търнов“.

Луиза ТРАНЧЕВА