За първи път в Кюстендил врати отваря Коледен базар, предаде репортер на "Фокус“. От 11.30 часа градинката пред сградата на общината ще се превърне в своеобразно коледно градче, пълно с приказни изненади.

Коледният базар е част от програмата "Приказната Коледа на Кюстендил“. Жителите и гостите на града под "Хисарлъка“ ще могат да се насладят на изпълненията на Георги Георгиев – саксофон, както и на Професионалния духов оркестър - Кюстендил.

Коледното градче на Кюстендил се състои от 16 дървени къщички. В две от тях през цялото време потребителите на социални услуги към Община Кюстендил, както и децата от ОДК-Кюстендил, ще предлагат сувенири и други творчески изделия на коледна тематика.

На щандовете на тези къщички в седмицата от 18 декември до 22 декември посетителите ще могат да опитат вкусни храни и ароматни коледни сладки, приготвени от учениците от Професионална гимназия по туризъм "Никола Й. Вапцаров“.

Същите две къщички, но на датите 25, 26 и 27 декември от 11.00 до 13.00 часа ще се превърнат в детски работилници, организирани от Отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил, където кюстендилските деца и малчуганите, дошли на гости в града, ще имат възможност да творят.

Шест от къщичките от коледното градче на Кюстендил ще предлагат традиционни коледни храни и напитки, а останалите къщички са разпределени между занаятчии и търговци, на чиито щандове ще откриете ръчно изработени сувенири, играчки, украса и други артикули на коледна тематика.

Коледният базар ще посреща гости до 6 януари 2024 година, а къщичките ще са с работно време от 11.00 ч. до 22.00 часа.