На кулинарния Коледен базар в центъра на Казанлък, вкусът става част от празничната магия, предаде репортер на "Фокус". Щандовете преливат с ароматни изкушения, предлагайки на посетителите несравнимо гастрономично изживяване.

Посещението ни очаква щанд на работилничка "Бисквитките" към сдружение "Бъдеще за децата", където ни изкушават с бутикови сладки, изработени от младежи с увреждания, които творят и създават красиви и вкусни сладки. Тази вълшебна работилничка дава шанс за реализация и социалното включване на младежи с увреждания.

Дневният център за деца с увреждания ни предлага изящни сувенири, изработени от малчуганите. На базара е представен и Дом за възрастни хора 3, с различни плетива,дело на майсторството на жените там.

Можем да се насладим на разнообразие от първокласни месни продукти на щанд на "БалканЪ Ангъсъ", приготвени на място пред нас. Там откриваме разнообразие от стекове, суджуци, кюфтета, ребра и шишове, както и възможност да се закупят сурови продукти от витрината.

За ценителите на тестени изделия, пекарна Джорджо, намираща се до статуя "Японката", предлага разнообразие от всякакви печива и ароматно кафе. В седмиците на коледната тематика, там можем да открием домашен щолен, тиквеник, пайове, меденки, Коледен козунак, Коледни бисквитки, творящи се ежедневно в пекарната.

Този своебразен празничен гурме парад предлага на посетителите възможността да се потопят в свят на вкусове и аромати.