Коледната елха грейна в центъра на Смолян тази вечер, предаде репортер на "Фокус“. Освен нея, в града бяха запалени и светлините по улиците, които да радват жителите и гостите му за предстоящите празници. Запалването на светлините на коледното дърво беше предшествано от вълнуващ празник за малки и големи. Площадът на Стария център в града беше изпълнен с много деца, родители, баби и дядовци, дошли заедно да споделят коледния дух.

В празника специално участие взе Чочо, който забавляваше децата и повдигаше настроението на смолянчани. В Коледната магия в Смолян участваха и Дядо Коледа, Снежанка, Две бели мечки от Лапландия, Свитата на Дядо Коледа и Кралицата на Замръзналото кралство. Участваха и деца от детските градини в Смолян, както и от ОДК, които поздравиха смолянчани с коледни песни и стихчета.

Кметът на Смолян Николай Мелемов запали светлините на коледното дърво, в небето полетяха бели балони на фона на коледни песни. Кметът пожела на всички присъстващи на жизнерадостния празник да бъдат здрави и по-добри, а децата да получат много подаръци за Коледа.

За доброто настроение на всички гости имаше обособени арт кътове за изработване на сурвачки от цялото семейство. Имаше и коледна гримьорна за всички деца и родители.

Празникът завърши с голямо хоро, което се изви на площада в родопския град и малки и големи се хванаха на него с усмивка.