Коледарите на видинското читалище "Цвят 1870“ радват видинчани преди празниците, предаде репортер на "Фокус“. Коледарската група към читалището по традиция преди Коледа посещава държавни и общински институции, Видинската митрополия, граждански и бизнес организации. Те коледуват, благопожелават и наричат за здраве и берекет.  Много аплодисменти и усмивки коледарската група събира и от гражданите на Видин, които те поздравяват с празниците и наричат с различни благопожелания, преминавайки по централните улици на града, каза секретарят на читалището Любомир Илиев.

В оставащите дни до Коледа и Нова година видинското читалище "Цвят 1870“ ще подари за видинчани изложби, концерти и литературен салон, в които ще  се представят участниците в различните школи и състави към институцията.

На 15 декември малките художници от школата по изобразително изкуство "Дъга“ при читалището ще подредят изложба със свои детски рисунки. 

Публиката очаква с интерес Коледния концерт на музикантите от Оркестър "Видин“ с ръководител Вени Петков и солистите Елена Попова-Ницова, Живка Сливенова и Захари Захариев. Той ще се състои на 18 декември в зала "Филхармония“.

В празничния Литературен салон видински творци- поети и писатели ще представят своето творчество. Водещ на събитието, което ще се проведе на 20 декември в салона на читалището, е Диана Сиракова.