На връх Рождество Христово Видин се огласи от рев на десетки мотори, предаде кореспондент на "Фокус“. Дядо Коледа пристигна не на шейна, а на мотор. И то не един Дядо Коледа, а пристигнаха десетки, не под падащи снежинки сняг, а при ярко слънце и близо 20 градуса температура. Всички мотористи са с червените костюми на добрия старец, шапка, а някои дори и с бяла дълга брада.

Коледа идва на мотори е инициатива, родила се преди години, когато ръководството на видинската Детска градина "Зорница" помолили  Добрия старец да донесе подаръците на малчуганите на мотор, споделя Владимир Ванков, е един от организаторите.

Участниците в инициативата сами си закупуват костюмите и всички са с еднакво облекло. И не скриват, че да караш мотор не като рокер, а облечен като Дядо Коледа на връх Рождество Христово, и да предизвикваш усмивки и радост в детските очи е много вълнуващо,

Така вече пета поредна година,  днес  на 25 декември,  се проведе  Коледна мото обиколка на град Видин. Мотористи облечени като Дядо Коледа, караха по улиците на дунавския град и  създадоха уникално настроение и усмивки сред жителите и гостите. Белобрадите старци -мотористи бяха  приготвили и много изненади.

Мотористите стартираха в рано сутринта, при близо 20 градуса и ярко слънце, точно в 10 часа от паркинга на "Кауфланд“ и преминаха  пред усмихнатите  погледи на хората по улиците на дунавския град. Строени, мотористите Дядо Коледовци,  спряха за снимки, пред своя клуб в центъра на града пред 100 годишната сграда на видинската железопътна гара. Организаторите на Коледата на мотори, отправиха пожелания към жителите и  гостите на Видин да бъдат здрави, винаги усмихнати и да се сбъдват всички техни желания. Да не забравят да бъдат по-добри!