Най-много кметове в област Добрич има партия ГЕРБ, съобщава "Фокус" след проверка в ЦИК.  Издигнатите от нея кандидати спечелиха изборите на първи тур в общините Шабла и Тервел. С по един кмет са партия "Движение за права и свободи“ и коалиция "БСП за България“. ДПС спечели в община Крушари, а "БСП за България“ в община Генерал Тошево.

Кои са новоизбраните кметове в област Добрич:

В Добрич изборите печели Йордан Йорданов с 50.72%. Той е издигнат от МК ДБГ (ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, ГН и ВМРО-БНД) и се изправи в битка срещу Красимир Николов от ГЕРБ, който получи 45.04%.

В Балчик изборите спечели Николай Ангелов, издигнат от Инициативен комитет с 68.29 %. Той победи Парсек Салбашиян, който получи 29.16 %.

В Генерал Тошево новият кмет се казва Севджихан Шабан, издигнат от ДПС. Той получава 52.68 % срещу Улвие Имам от от БСП, който получи 47.32 %.

В Добричка новият кмет е Митко Желязков от МК "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (ЗНС)" с 56.14%. Станга Георгиева от ИТН остана на второ място с 43.16%.

В Каварна победителят е Елена Балтаджиева от МК ВМРО – БНД (ИТН, БР) с 60.85%. Цонко Цонев от "Новото Време" е с 37.10%.

В Крушари новият кмет се казва Гюнай Беидов от ДПС с 50.27%. Балотажът там загуби Калинка Енчева от ГЕРБ с 48.09%.