Традиционният си конкурс, посветен на Баба Марта обяви Община Свищов. И през тази година той ще се проведе в три категории – за най-добра рисунка, най-атрактивно пано и най-интересна мартеничка, предаде кореспондент на "Фокус“. Могат да участват училища, социални заведения, неправителствени организации, културни институции, творчески формации, държавни и общински учреждения, семейства.

Творбите ще се оценяват в четири възрастови категории – 3-6 години; 7-11 години; 12-15 години и 16-18 години.

Всички рисунки, пана и мартеници трябва да са оригинални и авторски. За картините форматът е максимум до 50ь70 см., като техниката е по избор на автора.

Всеки един участник трябва да посочи върху гърба на произведението си имената си, възрастта си, пълния си адрес и данни за контакт /e-mail или телефон/.

Крайният срок за изпращане на мартениците, паната и рисунките е до 17:00 часа на 20 февруари. Те се приемат в Отдел "Образование“, на адрес: 5250 гр. Свищов, ул. "Димитър Анев“ №2а, (в сградата на Финансов отдел ), етаж 1, стая № 9.

официално резултатите ще бъдат обявени на 1 март, тогава в Градската галерия ще бъде подредена и изложба с най-добрите творби.

Наградените ще бъдат обявени на сайта: www.svishtov.bg; www.obrazovanie-sv.bg и на Фейсбул страниците Култура Община Свищов; иОбразование в Свищов.

Повече можете да научите на тел. 0885 90 91 56 и на e-mail: konkursi@svishtov.bg.