Кой къде печели и кой отива на балотаж в Габровско? Ето какво показва проверката на "Фокус" по данни на ЦИК.

Иван Иванов от ГЕРБ и Светлана Георгиева от коалиция "Граждани за общината" ще се борят на втори тур за кметското място в Община Севлиево. Това показват данни на ЦИК при 100% обработени протоколи от секционните комисии. За кандидата на ГЕРБ са гласували 41,91 на сто от избирателите, а за коалиция "Граждани за общината"  – 13,40 на сто. 

В кметската надпревара в Севлиево на трето място остава кандидатът на "ПП-ДБ“ Богомил Петков с 13,16 на сто, а на четвърто е кандидатът на коалиция "БСП за България" Станимир Стойчев с 9,42 на сто. 

В бъдещия Общински съвет в Севлиево най-много представители ще има от ПП ГЕРБ, втори са ДПС, следвани от "Граждани за общината" и коалиция "ПП-ДБ". 

Трифон Панчев печели на първи тур изборите за кмет на Дряново с 66,72%

Досегашният кмет на общината е издигнат от коалицията "БСП за България" и печели изборите в съревнование с още шестима кандидати.

За Иван Марев издигнат от ГЕРБ са гласували 1,21% от гласоподавателите, за Михаил Ганчев от "Български възход“ - 10,96%.

Коалиция "БСП за България" е първа сила в Общински съвет в Дряново.

Силвия Кръстева от "ВМРО – Българско национално движение" и Денчо Минев от ГЕРБ ще се борят на втори тур за кметското място в Община Трявна.

В бъдещия Общински съвет в Трявна най-много представители ще има от ПП ГЕРБ, втори са "Възраждане", следвани от "Ние идваме" и коалиция "ВМРО – Българско национално движение".